Mewa

Mewa śmieszka – ekwilibrystka powietrzno-wodna

    Mewa śmieszka – zimowy gość w mieście Pierwsze mewy pojawiają się nad parkowym stawem każdego roku jesienią – ich liczebność w czasie zimy stopniowo rośnie osiągając liczbę około stu osobników. Ptaki te odlatują na wschód Europy z początkiem wiosny – gdy zdobycie pokarmu już nie jest tak trudne a zbliża się czas godów i lęgów. Powietrzne popisy Ptaki te świetnie radzą sobie w powietrzu,…
 Przeczytaj więcej